Рецепта за домашно бадемово брашно

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурови бадеми
- 2-3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата в малка тенджера, докато заври.
- Добавете бадемите и се уверете, че водата ги покрива изцяло.
- Варете ядките в продължение на 1 минута, прехвърлете ги в гевгир и охладете под студена течаща вода.
- Отцедете водата, обелете ципите и разпределете бадемите върху кухненска хартия, докато изсъхнат напълно.
- Прехвърлете бланшираните и обелени бадеми в кухненски робот или блендер и ги смелете до желаната консистенция на брашното.
- Съхранявайте бадемовото брашно в херметически затворен съд.
Забележка!
Смелете бадемите на няколко пъти, като между тях разбърквате брашното, тъй като в противен случай отдолу ще остане по-фина консистенция.
Приятен апетит!
Снимка: natashalh.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАДЕМОВО БРАШНО 100 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА МЛЕЧНА КАША ЛЕКА НОЩ БАНАН И СУХАР 250 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Домашни пърленки без глутен
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Бадем
- Направете си детоксикиращо смути от ябълка, фурми, бадеми и какао
- Турски питки Поача
- При киселини и рефлукс консумирайте сурови бадеми
- Хляб с орехи и брашно от елда
- Кедър
Коментари към Рецепта за домашно бадемово брашно