Рецепта за домашно бадемово брашно

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурови бадеми
- 2-3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата в малка тенджера, докато заври.
- Добавете бадемите и се уверете, че водата ги покрива изцяло.
- Варете ядките в продължение на 1 минута, прехвърлете ги в гевгир и охладете под студена течаща вода.
- Отцедете водата, обелете ципите и разпределете бадемите върху кухненска хартия, докато изсъхнат напълно.
- Прехвърлете бланшираните и обелени бадеми в кухненски робот или блендер и ги смелете до желаната консистенция на брашното.
- Съхранявайте бадемовото брашно в херметически затворен съд.
Забележка!
Смелете бадемите на няколко пъти, като между тях разбърквате брашното, тъй като в противен случай отдолу ще остане по-фина консистенция.
Приятен апетит!
Снимка: natashalh.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАДЕМОВО БРАШНО 100 г ЗДРАВНИЦА
БАДЕМОВО БРАШНО 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Бадем
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ръж
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Коктейл с ябълков сайдер и бадемов ликьор
Коментари към Рецепта за домашно бадемово брашно