Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Рецепта за домашно бадемово брашно

Рецепта за домашно бадемово брашно

Рецепта за домашно бадемово брашно - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша сурови бадеми
  • 2-3 чаени чаши вода

Начин на приготвяне:

  • Загрейте водата в малка тенджера, докато заври.
  • Добавете бадемите и се уверете, че водата ги покрива изцяло.
  • Варете ядките в продължение на 1 минута, прехвърлете ги в гевгир и охладете под студена течаща вода.
  • Отцедете водата, обелете ципите и разпределете бадемите върху кухненска хартия, докато изсъхнат напълно.
  • Прехвърлете бланшираните и обелени бадеми в кухненски робот или блендер и ги смелете до желаната консистенция на брашното.
  • Съхранявайте бадемовото брашно в херметически затворен съд.

Забележка!

Смелете бадемите на няколко пъти, като между тях разбърквате брашното, тъй като в противен случай отдолу ще остане по-фина консистенция.

Приятен апетит!

Снимка: natashalh.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...НовиниСнимкиБотаникаДиетиЛайфстайлЛеченияСъставки