Рецепта за домашно бадемово брашно

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурови бадеми
- 2-3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата в малка тенджера, докато заври.
- Добавете бадемите и се уверете, че водата ги покрива изцяло.
- Варете ядките в продължение на 1 минута, прехвърлете ги в гевгир и охладете под студена течаща вода.
- Отцедете водата, обелете ципите и разпределете бадемите върху кухненска хартия, докато изсъхнат напълно.
- Прехвърлете бланшираните и обелени бадеми в кухненски робот или блендер и ги смелете до желаната консистенция на брашното.
- Съхранявайте бадемовото брашно в херметически затворен съд.
Забележка!
Смелете бадемите на няколко пъти, като между тях разбърквате брашното, тъй като в противен случай отдолу ще остане по-фина консистенция.
Приятен апетит!
Снимка: natashalh.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАДЕМОВО БРАШНО 100 г ЗДРАВНИЦА
БАДЕМОВО БРАШНО 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
ХИП ИНСТАНТНА МЛЕЧНА КАША ЛЕКА НОЩ БАНАН И СУХАР 250 г
ОСТРОВИТ ЛЕНЕНО БРАШНО 500 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Кедър
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Коментари към Рецепта за домашно бадемово брашно