Рецепта за домашно бадемово брашно
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурови бадеми
- 2-3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата в малка тенджера, докато заври.
- Добавете бадемите и се уверете, че водата ги покрива изцяло.
- Варете ядките в продължение на 1 минута, прехвърлете ги в гевгир и охладете под студена течаща вода.
- Отцедете водата, обелете ципите и разпределете бадемите върху кухненска хартия, докато изсъхнат напълно.
- Прехвърлете бланшираните и обелени бадеми в кухненски робот или блендер и ги смелете до желаната консистенция на брашното.
- Съхранявайте бадемовото брашно в херметически затворен съд.
Забележка!
Смелете бадемите на няколко пъти, като между тях разбърквате брашното, тъй като в противен случай отдолу ще остане по-фина консистенция.
Приятен апетит!
Снимка: natashalh.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Бадем
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Бадемови сладки без брашно
- Супа с леща, нахут, зеленчуци и ядки
- Картофени кнедли
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
Коментари към Рецепта за домашно бадемово брашно