Ескимо от банани в шоколад и ядки

Необходими продукти:
2 банана
100 грама млечен шоколад
60 грама пясъчни бисквити (или ядки)
1 ябълка
малки шишчета или подходящи клечки
Начин на приготвяне:
Обелете бананите и разрежете всеки от тях на две части. С помощта на остър нож оформете така, че да придобият формата на сладолед "Ескимо". Нанижете парчетата на шишчетата, които да влизат около 2 - 3 см в плода. Разтопете шоколада на водна баня, натрошете бисквитите или смелете ядките на едро. Потопете баните в шоколада, след това оваляйте в бисквитите/ядките. Забийте "сладоледа" в ябълката и приберете в хладилника за около 30 минути, за да може шоколадът да стегне. Може да сложите "Ескимо"-то и върху хартия за печене и така да поставите в хладилника, но глазурата ще се развали и няма да бъде еднаква от всички страни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ПЮР НУТРИШЪН БАР XL СЪС СЛАДОЛЕД СТРАЧАТЕЛА 80 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ СЛАДОЛЕД 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Банан
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Перфектните бананови мъфини
Коментари към Ескимо от банани в шоколад и ядки