Печени бадеми с подправки
Необходими продукти:
500 грама бадеми (може да замените с фъстъци или кашу)
2 стръка розмарин
1 супена лъжици сладък червен пипер
1 супена лъжица смлян черен пипер
1 супена лъжица сол
1/3 чаена лъжица лют червен пипер
1-2 супени лъжици зехтин
1/3 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Отделете игличките на розмарина от стъблата и след това ги накълцайте ситно.
Смесете ги в подходящ съд с всички сухи подправки.
Налейте водата, зехтина и разбъркайте.
Почистете бадемите от черупките. Залейте с вряща вода и оставете да престоят в нея около 3-5 минути.
Обелете ги. Ако покритието не пада лесно, залейте още веднъж с вряща вода за 5 минути и опитайте отново.
Изпечете бадемите в сух тиган до златисто, като разбърквате периодично.
След това налейте ароматната комбинация в съда при ядките и нека се приготвят на бавен до среден огън, докато се изсушат. През това време разбърквайте.
Добър апетит!
Снимки: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
КАФЯВА ТРЪСТИКОВА ЗАХАР 400 г ЗДРАВНИЦА
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКИ КОМПЛЕКТ С ПОДПРАВКИ 19358
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ДЪРВЕНА КУПА 140 мл
ЕДРА БЯЛА ХИМАЛАЙСКА СОЛ ХАЛИТ В ПАКЕТ 500 гр.
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедър
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Киселица, Дива ябълка
Коментари към Печени бадеми с подправки