Пърженица от кайма със зеленчуци
Необходими продукти:
- 500 грама мляно месо
- 5 грама кимион
- 5 грама черен пипер
- сол според вкуса
- 2 пресовани скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 15 милилитра зехтин
- 1 глава нарязан лук
- 1 зелена чушка, ситно нарязана
- 1 червена чушка, нарязана ситно
- 1/4 чаена чаша нарязани маслини
- пресен магданоз за гарниране
- 1 чаена чаша нарязани домати
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, чесъна, чушките и доматите. Разбъркайте и добавете каймата. Подправете със сол, черен и червен пипер, кимион и разбъркайте.
Прибавете маслините, виното и задушете сместа за 5 минути. Гответе на слаб огън за 15-20 минути и след омекване на зеленчуците охладете сместа.
Разпределете я в чинии, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ НАТУРАЛНО АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВЕЖИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
Коментари към Пърженица от кайма със зеленчуци