Макаронена запеканка с кайма и зеленчуци

Необходими продукти:
300 грама кайма
200 грама макарони
2 сладки червени чушки
100 грама консервиран грах
2 яйца
1/2 връзка копър или друга зелена подправка
50 грама масло
100 милилитра прясно мляко
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до полуготовност в подсолена вода, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Почистете чушките от семената и опашките, нарежете на малки кубчета, а копъра накълцайте ситно. Смесете ги с каймата, прибавете макароните, граха, млякото, яйцата и подправки по избор и на вкус. Разбъркайте всичко.
Изсипете получената смес в подходяща тава, чието дъно сте подмазали с масло. Останалото масло (разтопено) разпределете равномерно по повърхността и изпечете ястието в загрята до 180-190 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.
Може да поръсите с настърган кашкавал и да запечете до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Макаронена запеканка с кайма и зеленчуци