Макаронена запеканка с кайма и зеленчуци
Необходими продукти:
300 грама кайма
200 грама макарони
2 сладки червени чушки
100 грама консервиран грах
2 яйца
1/2 връзка копър или друга зелена подправка
50 грама масло
100 милилитра прясно мляко
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до полуготовност в подсолена вода, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Почистете чушките от семената и опашките, нарежете на малки кубчета, а копъра накълцайте ситно. Смесете ги с каймата, прибавете макароните, граха, млякото, яйцата и подправки по избор и на вкус. Разбъркайте всичко.
Изсипете получената смес в подходяща тава, чието дъно сте подмазали с масло. Останалото масло (разтопено) разпределете равномерно по повърхността и изпечете ястието в загрята до 180-190 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.
Може да поръсите с настърган кашкавал и да запечете до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Алкална диета
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
Коментари към Макаронена запеканка с кайма и зеленчуци