Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал

Необходими продукти:
- 100 грама пълнозърнесто брашно
- 50 грама самонабухващо брашно
- 25 грама фини овесени ядки
- 100 грама масло, омекотено
- 100 грама кашкавал, настърган на ситно
- 1 голям яйчен жълтък, леко разбит
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете брашната и овесените ядки в голяма купа. Разбъркайте.
- Добавете маслото и го втрийте с пръсти до образуването на маслени трохи.
- Прибавете настъргания кашкавал и жълтъка и разбъркайте с вилица.
- Използвайте дланите си, за да замесите гладко тесто.
- Разточете го между два листа хартия за печене до дебелина около 5 милиметра.
- Изрежете соленките с формички и ги разпределете в тавата. Разточете останалото тесто и отново изрежете.
- Печете в предварително загрята фурна в продължение на 12-14 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете соленките да се охладят и втвърдят за кратко, преди да ги извадите от тавата.
- Поднесете и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Соленки с масло и кашкавал
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Хрупкави домашни солети
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Бързи кашкавалени масленки
- Хрупкави солени кръгчета с различни вкусове
- Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
- Лесни соленки с чедър
- Пълнозърнестите храни подпомагат поддържането на теглото
- Хрупкави соленки с чедър
Коментари към Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал