Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал
Необходими продукти:
- 100 грама пълнозърнесто брашно
- 50 грама самонабухващо брашно
- 25 грама фини овесени ядки
- 100 грама масло, омекотено
- 100 грама кашкавал, настърган на ситно
- 1 голям яйчен жълтък, леко разбит
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете брашната и овесените ядки в голяма купа. Разбъркайте.
- Добавете маслото и го втрийте с пръсти до образуването на маслени трохи.
- Прибавете настъргания кашкавал и жълтъка и разбъркайте с вилица.
- Използвайте дланите си, за да замесите гладко тесто.
- Разточете го между два листа хартия за печене до дебелина около 5 милиметра.
- Изрежете соленките с формички и ги разпределете в тавата. Разточете останалото тесто и отново изрежете.
- Печете в предварително загрята фурна в продължение на 12-14 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете соленките да се охладят и втвърдят за кратко, преди да ги извадите от тавата.
- Поднесете и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г 4800
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 90 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 200 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 370 гр.
ХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Соленки с масло и кашкавал
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
Коментари към Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал