Пълнен праз с кайма и ориз
Необходими продукти:
- 2-3 стръка праз (само бялата част)
- 3 домата
- 1 чаена чаша гъста заквасена сметана
- сол
- листа зелена салата
За плънката:
- 300 грама свинско кайма
- 2 супени лъжици ориз
- 1/2 корен магданоз
- 2 домата
- 2 супени лъжици свинска мас или олио
- 2 супени лъжици месен бульон
- сол и смлян черен пипер
- 1 супена лъжица нарязан пресен магданоз или друга зелена подправка
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на парчета с дължина 5-6 сантиметра, попарете ги с вряща вода и подправете със сол и черен пипер. Отстранете сърцевината им.
Каймата овкусете със сол и черен пипер, запържете я и налейте бульона. Затворете съда с капак и оставете да се задушава известно време.
Вътрешната част на праза наситнете и запържете. Същото направете и с корена магданоз. Ориза сварете, доматите настържете, нарежете пресен магданоз.
Смесете каймата със запържените праз, корен, добавете ориза, магданоза и част от доматите.
Напълнете образувалите се кухини от праза с каймата. Подредете ги в подходящ съд, залейте със сметаната, останалите настъргани домати и затворете с капак. Задушете на слаб огън.
Поднесете ястието с декорация от листа зелена салата и със соса, който се е образувал по време на приготвянето.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: m.moldovenii.md
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Празена супа с картофи
- Черен ориз с праз и домати
- Праз, Праз лук
- Гръцка баница с праз и кашкавал
- Празът пречиства организма и помага при камъни в бъбреците
- Сок от праз лук при запек, диабет или възпаление на ухото
- Пясъчна пита (киш) с праз, кашкавал и заливка
- Облекчете диабета с вода от праз лук
Коментари към Пълнен праз с кайма и ориз