Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнен праз с кайма и ориз

Пълнен праз с кайма и ориз

Пълнен праз с кайма и ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 2-3 стръка праз (само бялата част)
  • 3 домата
  • 1 чаена чаша гъста заквасена сметана
  • сол
  • листа зелена салата

За плънката:

  • 300 грама свинско кайма
  • 2 супени лъжици ориз
  • 1/2 корен магданоз
  • 2 домата
  • 2 супени лъжици свинска мас или олио
  • 2 супени лъжици месен бульон
  • сол и смлян черен пипер
  • 1 супена лъжица нарязан пресен магданоз или друга зелена подправка

 

Начин на приготвяне:

Нарежете праза на парчета с дължина 5-6 сантиметра, попарете ги с вряща вода и подправете със сол и черен пипер. Отстранете сърцевината им.

Каймата овкусете със сол и черен пипер, запържете я и налейте бульона. Затворете съда с капак и оставете да се задушава известно време.

Вътрешната част на праза наситнете и запържете. Същото направете и с корена магданоз. Ориза сварете, доматите настържете, нарежете пресен магданоз.

Смесете каймата със запържените праз, корен, добавете ориза, магданоза и част от доматите.

Напълнете образувалите се кухини от праза с каймата. Подредете ги в подходящ съд, залейте със сметаната, останалите настъргани домати и затворете с капак. Задушете на слаб огън.

Поднесете ястието с декорация от листа зелена салата и със соса, който се е образувал по време на приготвянето.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: m.moldovenii.md

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника