Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено свинско с праз и вино

Задушено свинско с праз и вино

от 14 юли 2014г.
Задушено свинско с праз и вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 килограм свинско месо

2 стръка праз

3 чушки

1 малък патладжан (по желание)

3 супени лъжици олио

3/4 чаена чаша бяло вино

3 счукани скилидки чесън

дафинов лист

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парчета и ги изсипете в купа. Сложете сол, черен пипер, налейте виното, 1 супена лъжици олио, чесъна, малко от нарязания праз, дафиновия лист. Разбъркайте всичко добре, затворете съда с найлоново фолио и приберете в хладилника за 2 - 3 часа, за да се маринова месото.

След това отцедете маринатата (с помощта на гевгир), не я изхвърляйте.

Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган. В него изпържете праза и месото до получаването на румена коричка.

Прехвърлете в подходяща дълбока тава, добавете едната чушка, нарязана на произволни парчета.

Другите две чушки почистете от семената и опашките и смелете на пюре с помощта на блендер. Изсипете при месото, налейте маринатата (течността трябва напълно да покрива месото, ако не е достатъчна, долейте вода или бульон). Затворете съда с капак и поставете ястието във фурната, предварително загрята до 180 градуса в продължение на 1 час. 30 минути след началото на приготвянето проверете количеството на течността и ако е необходимо, долейте.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пълнен праз с кайма (2 варианта) Пълнен праз с кайма (2 варианта)
  • Маринован праз в горчица и бяло вино Маринован праз в горчица и бяло вино
  • Гръцка баница с праз и кашкавал Гръцка баница с праз и кашкавал
  • Гъби с праз и кашкавал Гъби с праз и кашкавал
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
26.60лв. / 13.60 €

НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл

ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
27.38лв. / 14.00 €

ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
10.66лв. / 5.45 €

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
14.28лв. / 7.30 €

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18

ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
13.88лв. / 7.10 €

ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
15.94лв. / 8.15 €

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12

Коментари към Задушено свинско с праз и вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Задушено свинско с праз и вино
    www.framar.bg 
    на 19 November 2025 в 10:49
    Коментирайте "Задушено свинско с праз и вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Праз лук – състав и полезни свойства
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Пълнен праз с кайма (2 варианта)
  • Маринован праз в горчица и бяло вино
  • Свинско с гъби в сметана
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Спасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аортаСпасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аорта

Спасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аорта

от 19 ное 2025г.Прочети повече
Кърмата на майка, преживяла тежко детство, влияе на темперамента на бебетоКърмата на майка, преживяла тежко детство, влияе на темперамента на бебето

Кърмата на майка, преживяла тежко детство, влияе на темперамента на бебето

от 19 ное 2025г.Прочети повече
Възстановяване от миокардитВъзстановяване от миокардит

Възстановяване от миокардит

от 18 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 18 дни, 23 часа и 46 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 28 дни, 19 часа и 59 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПИРУЛАРИН ГЕЛ СУХА КОЖА 100 мл

ВИШИ ДЕРКОС ЕНЕРГИЗИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 200 мл

АРЕС ЗЕЛЕНА КИНЕЗИО ЛЕНТА 5 см / 25 см * 20

ЛЕАТОН МУЛТИТОНИК 500 мл

МАЙПРОТЕИН L-ГЛУТАМИН 500 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Лъчетерапията може да е ненужна за много пациенти с рак на гърдата

Коментар на: Д-р Радослав Радев от 18 ное 2025г. в 21:37:40

ГИНОФИТ ЛАКТАЦИДЕН ГЕЛ 5 мл * 6

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 16:53:27

ГИНОФИТ ЛАКТАЦИДЕН ГЕЛ 5 мл * 6

Коментар на: Ели от 18 ное 2025г. в 16:06:28

ЕНТЕРОЛ прах за перорална суспензия 250 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 15:22:42

ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6

Коментар на: . от 18 ное 2025г. в 15:14:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival