Задушено свинско с праз и вино

Необходими продукти:
1 килограм свинско месо
2 стръка праз
3 чушки
1 малък патладжан (по желание)
3 супени лъжици олио
3/4 чаена чаша бяло вино
3 счукани скилидки чесън
дафинов лист
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парчета и ги изсипете в купа. Сложете сол, черен пипер, налейте виното, 1 супена лъжици олио, чесъна, малко от нарязания праз, дафиновия лист. Разбъркайте всичко добре, затворете съда с найлоново фолио и приберете в хладилника за 2 - 3 часа, за да се маринова месото.
След това отцедете маринатата (с помощта на гевгир), не я изхвърляйте.
Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган. В него изпържете праза и месото до получаването на румена коричка.
Прехвърлете в подходяща дълбока тава, добавете едната чушка, нарязана на произволни парчета.
Другите две чушки почистете от семената и опашките и смелете на пюре с помощта на блендер. Изсипете при месото, налейте маринатата (течността трябва напълно да покрива месото, ако не е достатъчна, долейте вода или бульон). Затворете съда с капак и поставете ястието във фурната, предварително загрята до 180 градуса в продължение на 1 час. 30 минути след началото на приготвянето проверете количеството на течността и ако е необходимо, долейте.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с портокали и горчица
Коментари към Задушено свинско с праз и вино