Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено свинско с праз и вино

Задушено свинско с праз и вино

от 14 юли 2014г.
Задушено свинско с праз и вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 килограм свинско месо

2 стръка праз

3 чушки

1 малък патладжан (по желание)

3 супени лъжици олио

3/4 чаена чаша бяло вино

3 счукани скилидки чесън

дафинов лист

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парчета и ги изсипете в купа. Сложете сол, черен пипер, налейте виното, 1 супена лъжици олио, чесъна, малко от нарязания праз, дафиновия лист. Разбъркайте всичко добре, затворете съда с найлоново фолио и приберете в хладилника за 2 - 3 часа, за да се маринова месото.

След това отцедете маринатата (с помощта на гевгир), не я изхвърляйте.

Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган. В него изпържете праза и месото до получаването на румена коричка.

Прехвърлете в подходяща дълбока тава, добавете едната чушка, нарязана на произволни парчета.

Другите две чушки почистете от семената и опашките и смелете на пюре с помощта на блендер. Изсипете при месото, налейте маринатата (течността трябва напълно да покрива месото, ако не е достатъчна, долейте вода или бульон). Затворете съда с капак и поставете ястието във фурната, предварително загрята до 180 градуса в продължение на 1 час. 30 минути след началото на приготвянето проверете количеството на течността и ако е необходимо, долейте.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пълнен праз с кайма (2 варианта) Пълнен праз с кайма (2 варианта)
  • Запечени ньоки с праз и шунка Запечени ньоки с праз и шунка
  • Печен праз с кашкавал и орехи Печен праз с кашкавал и орехи
  • Картофи с праз, бекон и ароматно сирене Картофи с праз, бекон и ароматно сирене
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
26.60лв.

НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл

ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
16.80лв.

ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30

ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
24.60лв.

ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
9.60лв.

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
14.20лв.

ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18

ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
12.40лв.

ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6

Коментари към Задушено свинско с праз и вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Задушено свинско с праз и вино
    www.framar.bg 
    на 05 July 2025 в 12:04
    Коментирайте "Задушено свинско с праз и вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско с гъби в сметана
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свински пържоли с пресни картофи на фурна
  • Свински пържоли с портокали и горчица
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2109 дни, 20 часа и 18 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2223 дни, 28 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 1 дни, 6 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 7 дни, 20 часа и 15 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 9 дни, 12 часа и 57 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 21 дни, 19 часа и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

СИНГУЛАР таблетки за дъвчене 4 мг * 28

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:12:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:11:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: Нина Пламенова Димитрова от 04 юли 2025г. в 15:30:22

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival