Бутер пита с праз, сирене и кашкавал
Необходими продукти:
300 грама бутер тесто
500 грама праз
1 ябълка
150 грама настърган кашкавал
2 яйца
150 грама сирене
1 супена лъжица горчица на зърна
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Размразете бутер тестото, разточете го сложете върху лист пергамент, като с пръсти повдигнете краищата, за да се образуват малки "стени".
Измийте и нарежете бялата част на праза и изсипете във вряща подсолена вода за 5-7 минути. След това отцедете течността и изплакнете праза с много студена вода. Подсушете го и разпределете равен слой от него върху тестото. Намажете с горчицата.
Натрошете сиренето и го смесете с настърганата ябълка и яйцата. Тази комбинация нанесете върху горчицата и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете питата при 180 градуса за около 30-40 минути. Тестото и кашкаваленото покритие трябва да придобият златист цвят.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Тутманик
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Бутер пита с праз, сирене и кашкавал