Вита пита с пилешко, праз и кашкавал
Необходими продукти:
- 450 грама брашно
- 7 грама суха мая
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 3 супени лъжици олио
- 250 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици топла вода
- 500 грама пилешко филе
- 1 нарязана червена чушка
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1 жълтък за намазване
- 100 грама настъргано сирене или кашкавал
- 1 чаена лъжичка стрити люспи чили
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното, сложете сухата мая, солта, захарта и олиото. Смесете млякото с водата и комбинирайте съставките. Замесете тесто и изчакайте да втаса. През това време загрейте зехтин в тиган и запържете праза, пилешкото месо и чушката.
Подправете с червен пипер, чесън на прах, джинджифил и разбъркайте. Охладете плънката. Разточете от тестото голяма кръгла кора, разпределете плънката върху нея и завийте на руло, а него във формата на охлюв.
Сложете го в застлана с лист пергамент тава и намажете с разбит жълтък. Поръсете питата със стрити люти чушки и сирене или кашкавал и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовНУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
Коментари към Вита пита с пилешко, праз и кашкавал