Печен праз в шунка и млечен сос с кашкавал

Необходими продукти:
4 стръка праз
150 грама варено или сурово пушена шунка
4 чаени лъжици масло
30 грама брашно
350 милилитра прясно мляко
80 грама кашкавал
30 грама стар хляб
сол и черен пипер
други подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте праза и го почистете от излишните слоеве. Нарежете на парчета според големината на съда, който ще използвате за сваряването му.
Настържете кашкавала, а хляба смелете в блендер, за да се получат трохи.
Налейте вода в подходящ съд, подсолете я, поставете на котлона и когато тя заври, сложете праза да се приготвя в продължение на 12 минути. След това извадете от водата, отцедете и подсушете, за да не се получи воднисто предястието.
Нарежете шунката на тънки и възможно най-дълги парчета и в тях увийте праза. Рулцата подредете в леко подмазана с олио тава.
В отделен съд разтопете маслото, прибавете брашното и запържете, като бъркате непрекъснато с тел за разбиване на яйца. Налейте млякото и нека сосът се вари до сгъстяване, като не допускате да се образуват бучки.
Подправете на вкус, изключете котлона, добавете настъргания кашкавал и бъркайте, докато последният се разтвори.
Залейте праза със соса и отгоре поръсете с трохите. Поставете ястието във фурната при 200 градуса и нека се пече в продължение на 20 - 25 минути или до зачервяване.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Чеснови гюзлеми с праз и подправки
- Веган шишчета с тофу и праз
- Как да си изсушим праз за подправка
- Баница с праз и сирене
- Салата от пилешки дробчета със сирене, грозде и праз
- Ориз с праз
- Праз, Праз лук
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Баница с праз, гъби и кашкавалено покритие
Коментари към Печен праз в шунка и млечен сос с кашкавал