Празена супа с картофи
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 3 стръка праз
- 1 глава лук
- 2 картофа
- 1 стрък целина
- 500 милилитра пилешки бульон
- 500 милилитра прясно мляко
- магданоз, зелен лук или босилек
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете стръковете праз, главата лук и целината на ситно. Картофите обелете и нарежете на кубчета.
Разтопете маслото и в него запържете леко зеленчуците. Налейте бульона, нека заври, затворете съда с капак и нека всичко се задушава на тих огън в продължение на 15 минути, докато продуктите омекнат.
В отделен съд затоплете млякото, но не допускайте да заври.
Намачкайте зеленчуците и към тях прибавете загрятото мляко. Оставете всичко да се задушава още 10 - 15 минути.
Преди да поднесете супата, поръсете с нарязани зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Праз, Праз лук
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа със сирене и масло
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Облекчете диабета с вода от праз лук
- Най-вкусната картофена крем супа
- Крем супа от картофи, грах и мента
- Маринован праз в горчица и бяло вино
Коментари към Празена супа с картофи