Картофена супа с топено сирене и фиде
Необходими продукти:
- 180 грама топено сирене
- 50-100 грама фиде
- 2 средно големи картофа
- 1 среден морков
- 1-2 глави кромид лук
- чаени лъжици олио или 25 грама масло
- черен пипер, зелени подправки и сол
- 2 литра вода
Начин на приготвяне:
Настържете ситно топеното сирене.
Налейте водата в тенджера и поставете върху котлона, за да заври. Щом това стане, сложете в нея топеното сирене бъркайте, докато се разтопи (около 7 минути).
Картофите и лука обелете, измийте и нарежете на кубчета.
Моркова настържете едро и го изпържете заедно с лука в мазнината за 5-7 минути на среден огън.
Добавете картофите в тенджерата с вече разтопеното сирене, изсипете и запържените зеленчуци. Поръсете с подправки колкото и каквито предпочитате и оставете супата да се вари до готовност на картофите.
Фидето сложете три минути, преди да свалите съда от котлона.
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа с праз и сметана
- Картофена крем супа с ябълки
- Картофена крем супа
- Най-вкусната картофена крем супа
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
Коментари към Картофена супа с топено сирене и фиде