Картофена крем супа с гъби, моркови и лук

Необходими продукти:
- 150 грама печурки (може консервирани)
- 1 морков
- 7 средно големи картофа
- 1 глава лук
- черен пипер, сухи подправки и сол на вкус
- 1-2 супени лъжици накълцан магданоз (пресен)
- 50 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Сварете (в подсолена вода) обелените и разрязани на половинки картофи. Изпържете гъбите и нарязания лук с настъргания морков.
Намачкайте готовите картофи заедно с част от водата, в която са се варили.
Консистенцията да наподобява сметана. Смесете със зеленчуците и гъбите.
Разпределете гъстата супа в чинии, поръсете с пресен магданоз и може да поднесете с крутони.
Ако е необходимо, добавете още от картофената отвара или просто използвайте вряща вода.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиАлтернативна медицинаЗдравни съвети- За да не потъмняват картофите, потопете ги в студена вода с витамин С
- Почистете порите на лицето с картофен сок и сода
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА