Чеснови гюзлеми с праз и подправки

Необходими продукти:
- 130 грама брашно
- 80 грама пълнозърнесто брашно
- 120-140 милилитра вода
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- 60 милилитра зехтин
- 5 грама листа от пресен кориандър
- 1-2 скилидки чесън
- 1 стрък праз, само бялата част
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашната, добавете солта и кимиона. Налейте водата в кана, добавете зехтина и половината от листата кориандър. Комбинирайте смесите, замесете тесто и го оставете да почине за 20 минути. През това време нарежете праза и чесъна на ситно, добавете останалите листа и разбъркайте сместа.
Разделете тестото на части, разточете блатове, гарнирайте с плънката и навийте на рула.
Покрийте ги с влажна кърпа, изчакайте да втасат и разточете още веднъж.
Намаслете тиган, сгорещете го и запечете гюзлемите и от двете страни.
Поднесете топли със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: bake-street.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Праз, Праз лук
- Чесън, праз, кромид лук - природните антибиотици, без които не можем през зимата
- Изсветлете косата си с праз
- Черен ориз с праз и домати
- Сок от праз лук при запек, диабет или възпаление на ухото
- Как да си изсушим праз за подправка
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Вити гюзлеми с шунка и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Праз с ориз по китайски с айсберг, зеленчуци и яйца
Коментари към Чеснови гюзлеми с праз и подправки