Пълнено свинско със зеленчуци
Необходими продукти:
1 кг свинско месо (най-подходящо е филето)
0,5 тиквичка
0,5 патладжан
1-2 глави лук
6 пресни гъби
0,5 чаша сухо червено вино
1 с. л. оцет
сол на вкус
подправки (черен пипер на зърна, дафинов лист)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Отстранете тлъстините от месото, за да може то да се напои не с мазнина, а със соковете от зеленчуците. Направете марината от виното, оцета, подправките, сол и вода толкова, че да се покрие месото (2-3 чаши). Оставете свинското да се маринова в продължение на два дни. След това го разрежете на две части по дължина с дебелина 2 см. Трябва да получите 4 парчета.
Обелете патладжана и го нарежете на парчета с дебелина 1 см (ще ви трябват 3 парчета). Посолете и изпържете от двете страни до златисто. Тиквичката нарежете по същия начин, а гъбите разрежете на половина и пържете до получаването на златист цвят. Обелете лука и нарежете на кръгчета. Може да начукате месото.
Следва подредбата на слоевете на ястието: сложете едно парче от свинското, после парче тиквичка, върху нея патладжан, няколко гъби, а най-отгоре - кръгчета лук. Посолете на вкус и покрийте с второто парче месо. Повторете всички слоеве в същата последователност до изчерпване на продуктите. След като приключите, завържете с тънък конец пълненото свинско, изпържете го от всички страни до златисто в силно нагорещено олио. Увийте във фолио и печете при 180 градуса до готовност. Времето на приготвяне зависи от крехкостта на месото (не по малко от 1 час). За да се образува румена коричка, 15 минути преди да извадите от фурната ястието, отстранете фолиото, за да може месото да се запече.
Изключително вкусно и хранително.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Пълнено свинско със зеленчуци