Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнено свинско със зеленчуци

Пълнено свинско със зеленчуци

от 12 фев 2013г.
Пълнено свинско със зеленчуци - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 кг свинско месо (най-подходящо е филето)

0,5 тиквичка

0,5 патладжан

1-2 глави лук

6 пресни гъби

0,5 чаша сухо червено вино

1 с. л. оцет

сол на вкус

подправки (черен пипер на зърна, дафинов лист)

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Отстранете тлъстините от месото, за да може то да се напои не с мазнина, а със соковете от зеленчуците. Направете марината от виното, оцета, подправките, сол и вода толкова, че да се покрие месото (2-3 чаши). Оставете свинското да се маринова в продължение на два дни. След това го разрежете на две части по дължина с дебелина 2 см. Трябва да получите 4 парчета.

Обелете патладжана и го нарежете на парчета с дебелина 1 см (ще ви трябват 3 парчета). Посолете и изпържете от двете страни до златисто. Тиквичката нарежете по същия начин, а гъбите разрежете на половина и пържете до получаването на златист цвят. Обелете лука и нарежете на кръгчета. Може да начукате месото.

Следва подредбата на слоевете на ястието: сложете едно парче от свинското, после парче тиквичка, върху нея патладжан, няколко гъби, а най-отгоре - кръгчета лук. Посолете на вкус и покрийте с второто парче месо. Повторете всички слоеве в същата последователност до изчерпване на продуктите. След като приключите, завържете с тънък конец пълненото свинско, изпържете го от всички страни до златисто в силно нагорещено олио. Увийте във фолио и печете при 180 градуса до готовност. Времето на приготвяне зависи от крехкостта на месото (не по малко от 1 час). За да се образува румена коричка, 15 минути преди да извадите от фурната ястието, отстранете фолиото, за да може месото да се запече.

Изключително вкусно и хранително.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
  • Свинска супа с ориз Свинска супа с ориз
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
  • Печен свински бут с медена глазура Печен свински бут с медена глазура
0.0/5 0 оценки

Коментари към Пълнено свинско със зеленчуци

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнено свинско със зеленчуци
    www.framar.bg 
    на 08 November 2025 в 18:15
    Коментирайте "Пълнено свинско със зеленчуци"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свинско с гъби в сметана
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Рецепти за свинска пача чорба
  • Пържено свинско със стар лук
  • Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
  • Свинска супа с ориз
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътищаЕшерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяванеСпасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

от 07 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 8 дни, 7 часа и 11 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 18 дни, 3 часа и 24 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКТЕЛСАР ДУО таблетки 80 мг/5 мг * 28 ТЕВА

ВЛИВАКТИВ Ag ПРЕВРЪЗКА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И СРЕБРО, ТЪНКА 10 х 10 см * 1

ВИТАЛЕРС L-ЦИТРУЛИН прах 500 г

БЕВИМ таблетки 10 мг * 28

ТИНКТУРА АНТИСТРЕС 100 мл ДР. БИОМАСТЕР

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: Зора Иванова от 07 ное 2025г. в 16:50:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival