Пълнени пилешки гърди със сирена и сос Бъфало
Следващият път, когато не знаете какво да направите за вечеря, пригответе тази рецепта. Съчетава пилешко месо със сос Бъфало в пефектна комбинация. Част от пълнежа вероятно ще се разлее по време на печене, затова не се притеснявайте и напълнете пилешкото с повече сос.
Необходими продукти:
- 100 грама крема сирене, меко
- 1/2 чаена чаша сос Бъфало
- 1/3 чаена чаша сирене чедър, настъргано
- 2 супени лъжици пресен зелен лук (или див лук) + още за гарниране
- сол и черен пипер на вкус
- 4 пилешки гърди
- сос от синьо сирене за гарниране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
В средно голяма купа смесете крема сиренето, 1/4 чаша сос Бъфало, сиренето чедър и зеления лук. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Използвайте остър нож и внимателно направете разрез през средата на всяко пилешко филе. Разпределете пълнежа от сирена равномерно във всяка от четирите пилешки гърди, след което ги поставете в голям съд за печене. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпечете във фурна за 30 минути или до готовност.
Включете фурната на висока температура, поставете решетката на най-горния ред. Намажете с останалият 1/4 чаша сос Бъфало
пилешкото месо и запечете до златисто за 5 минути.
Сервирайте, като поръсите със сос от синьо сирене и гарнирате със зелен лук. По желание сервирайте със салата от чери домати и босилек.
Приятен апетит!
delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пълнени пилешки гърди със сирена и сос Бъфало