Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени бутчета с домати и кашкавал

Пълнени бутчета с домати и кашкавал

Пълнени бутчета с домати и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 3-4 долни пилешки бутчета
  • 3 домата
  • 1/2 чушка (сладък сорт)
  • 60 грама кашкавал
  • сол, зелени подправки и черен пипер на вкус
  • олио


Начин на приготвяни:

Измийте чушката, почистете я от семената и нарежете на кубчета с размер на страната около сантиметър.

Обелете ципите на доматите (може да ги попарите предварително, за да ви бъде по-лесно), и тях нарежете на малки кубчета и смесете с чушката. Към зеленчуците прибавете кашкавала, който също сте превърнали в кубчета или го настържете едро.

Разбъркайте продуктите, като ги поръсите с черен пипер, оставете ги за момента и се заемете с бутчетата.

Първо ги измийте под студена течаща вода, след което ги подсушете. Поставете върху дъска и направете надлъжен разрез през средата с помощта на остър нож, докато достигнете костта.

С ръце разширете получения отвор и с нож отделете много внимателно месото (старайте се да не повредите целостта му) от костта.

Върнете се към плънката. Време е да я подсолите, разбъркайте и я разпределете в образувалите се пилешки джобчета, чиито отвори закрепете с дървени шишчета, клечки за зъби или завържете с подходяща връв.

Подредете бутчетата в намазнена тава, поръсете ги със сол и прясно смлян черен пипер, напръскайте с растителна мазнина и поставете във фурната, предварително нагрята на 180 градуса.

За да бъдат напълно готови, са необходими около 30-40 минути термична обработка.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлДиетиНовиниАнкети