Пълнени бутчета с домати и кашкавал

Необходими продукти:
- 3-4 долни пилешки бутчета
- 3 домата
- 1/2 чушка (сладък сорт)
- 60 грама кашкавал
- сол, зелени подправки и черен пипер на вкус
- олио
Начин на приготвяни:
Измийте чушката, почистете я от семената и нарежете на кубчета с размер на страната около сантиметър.
Обелете ципите на доматите (може да ги попарите предварително, за да ви бъде по-лесно), и тях нарежете на малки кубчета и смесете с чушката. Към зеленчуците прибавете кашкавала, който също сте превърнали в кубчета или го настържете едро.
Разбъркайте продуктите, като ги поръсите с черен пипер, оставете ги за момента и се заемете с бутчетата.
Първо ги измийте под студена течаща вода, след което ги подсушете. Поставете върху дъска и направете надлъжен разрез през средата с помощта на остър нож, докато достигнете костта.
С ръце разширете получения отвор и с нож отделете много внимателно месото (старайте се да не повредите целостта му) от костта.
Върнете се към плънката. Време е да я подсолите, разбъркайте и я разпределете в образувалите се пилешки джобчета, чиито отвори закрепете с дървени шишчета, клечки за зъби или завържете с подходяща връв.
Подредете бутчетата в намазнена тава, поръсете ги със сол и прясно смлян черен пипер, напръскайте с растителна мазнина и поставете във фурната, предварително нагрята на 180 градуса.
За да бъдат напълно готови, са необходими около 30-40 минути термична обработка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Мариновано пържено пиле
- Печено пиле на фурна с узо и подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пица с пилешко и царевица
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Топла пролетна салата
Коментари към Пълнени бутчета с домати и кашкавал