Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с патладжан и моцарела

Пица с патладжан и моцарела

Пица с патладжан и моцарела - изображение

Необходими продукти:

За тестото:

  • 7 грама суха мая
  • 500 грама брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 250 милилитра вода (топла)
  • 1 яйце


За плънката:

  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 1 патладжан
  • 4 домата
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици сух босилек
  • 120 грама моцарела
  • 200 грама кашкавал
  • 1 сладка чушка


Начин на приготвяне:

Към брашното прибавете сухата мая, захарта, солта, налейте топлата вода и чукнете яйцето. Замесете тесто, оставете го на топло място за час и половина, за да втаса.

Когато удвои обема си, подмажете дъното на тава със зехтин и в нея разпределете тестото.

Изсипете сухия босилек в доматеното пюре, налейте зехтина, може да добавите и риган, ако желаете. Разбъркайте. Намажете блата със соса.

Нарежете патладжана на кръгчета, поръсете със сол и изпечете за четвърт час във фурната на 160 градуса. След това ги подредете върху доматения слой.

Чушката нарежете на сламки, моцарелата - на малки парчета. Разпределете и тези продукти върху тестото.

Следват доматени кръгчета и поръсете всичко с рендосан кашкавал.

Изпечете пицата за 35 минути във фурната на 190 градуса. Когато се образува златиста коричка, значи е готова.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkussovet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноДиетиСнимкиБотаника