Пица от тиквички с домати, кашкавал и яйца

Необходими продукти:
- 500 грама тиквички
- 200 грама брашно
- 3 яйца
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 3 домата или използвайте чери
- 150 грама кашкавал
- 3 скилидки чесън
- копър/магданоз
- сол и други подправки
Начин на приготвяне:
Настърганите тиквички подсолете, нека престоят 10 минути и отцедете сока, който ще се отдели от тях.
Смесете яйцата с брашното, бакпулвера, настърганите скилидки чесън, накълцаните копър и/или магданоз и накрая добавете тиквички. Подсолете и сложете черен пипер, ако желаете.
Разпределете сместа равномерно в намазнена тава. По повърхността на тестото подредете кръгчета домати, ако използвате чери - сложете ги цели.
Изпечете за половин час в загрятата до 180 градуса фурна, след което поръсете с кашкавал и върнете пицата във фурната за още 10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Джоб пица с кори за лазаня
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бързо тесто за пица с мед
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Здравословна черна пица
Коментари към Пица от тиквички с домати, кашкавал и яйца