Пица с картофен блат и плънка с бекон

Необходими продукти:
- 500 грама настъргани картофи
- 6 яйца
- 2 чаени чаши настърган чедър
- сол и черен пипер на вкус
- 6 резена бекон
- зелен лук за сервиране
Начин на приготвяне:
Намажете тавичка с мазнина по избор, или използвайте готварски спрей.
Подправете настърганите картофи и към тях добавете 2 яйца и 1/2 чаена чаша чедър. Разбъркайте и получената смес прехвърлете в подготвената тавичка. С ръце оформете блат. Запечете го на 200 градуса около 20 минути.
Препържете бекона докато стане хрупкав, след което го нарежете.
Опечения блат поръсете с останалото количество чедър и чукнете отгоре 4-те останали яйца. Разпръснете бекона върху пицата и подправете.
Печете, до готовност на яйцата, но се постарайте да запазите жълтъка течен - около 14 минути.
Гарнирайте с лук, разрежете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Пица с картофен блат и плънка с бекон