Пица с картофен блат и наденица
Необходими продукти:
- 850 грама настъргани картофи (може и замразени)
- 2 яйца
- по 2 чаени лъжици чесън и лук на прах
- 1 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сушен риган
- зехтин
за плънката:
- 80 грама сирене Монтерей Джак (или друг кашкавал по избор)
- 170 грама изпържена наденица (сурова, без обвивката и препържена)
- 3 яйца
- сол, пипер, сос и зелен лук
Начин на приготвяне:
Картофите затоплете за 2-3 минути в микровълнова фурна и ги отцедете през кърпа от излишната вода (ако са били замразени, увеличете времето за загряване двойно). Към тях прибавете подправките и яйцата. Прехвърлете в тава, застлана с хартия. Притиснете картофеното тесто по дъното и направете борд в краищата с помощта на ръцете си.
Намажете обилно цялата пица със зехтин и запечете за около 22-25 минути, докато стане златиста на 250 градуса.
Намалете температурата на фурната до 160 градуса.
Поръсете пицата с цялото количество сирене, отгоре разпределете късчетата сготвена наденица. На няколко места чукнете трите яйца и подправете на вкус.
Допечете още 10-12 минути, до готовност на яйцата.
Сервирайте, като гарнирате пицата с малко нарязан на ситно зелен лук и сос по избор - пикантен, кетчуп или друг.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Пица с картофен блат и наденица