Картофена пица с гъби и маслини

Необходими продукти:
800 грама картофи
300 грама пресни печурки
1 глава лук
2 яйца
50 грама маслини без костилки
100 грама кашкавал
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица розмарин
4 супени лъжици заквасена сметана с масленост 15%
2 скилидки чесън
смлян червен пипер на вкус
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете суровите картофи, настържете ги на едро ренде. Към тях прибавете розмарина и леко намачканите скилидки чесън. Изпържете в нагорещения зехтин за около 10 минути, подсолете на вкус, свалете от котлона и извадете чесъна.
Прехвърлете картофите във форма за печене и поставете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 10 - 15 минути.
През това време направете плънката.
Нарежете гъбите, лука. Лука запържете в зехтин за 3 - 5 минути, след това добавете гъбите и нека се приготвят до изпаряване на течността.
Разбийте яйцата със сметаната, сложете подправките и смесете с гъбите и маслините.
Извадете картофената основа от фурната и разпределете плънката по повърхността. Поръсете с настъргания кашкавал и сложете пицата за 10 - 15 минути да се запече.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофена пица с гъби и маслини