Картофена пица с розмарин
 
    Необходими продукти:
- 400 грама готово тесто за пица
- 2 червени картофа
- зехтин
- пресен розмарин няколко стръка
- 1-2 стръка прясна мащерка
- сол и черен пипер на вкус
за соса
- 5 супени лъжици безсолно масло
- 1/4 чаена чаша ситно нарязан лук
- 2 супени лъжици пресован чесън
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка
- 1/3 чаена чаша бяло вино
- 1/4 чаена лъжичка сол
- щипка смлян бял пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 50 милилитра пилешки бульон
- 150 грама настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Застелете тава с лист алуминиево фолио и поръсете със сол и зехтин.

Измийте, подсушете и нарежете картофите на кръгчета. Подредете ги върху фолиото, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20 минути.

През това време нарежете лука ситно, сложете го в купичка и пресовайте чесъна. Разтопете част от маслото в тиган, сгорещете го и запържете зеленчуците.

Подправете с нарязана ситно прясна мащерка. Гответе около 10 минути и налейте бялото вино.

След това подправете със сол, пипер и лимонов сок. Добавете бульона и гответе на тих огън, докато сместа де редуцира.

След това сложете и останалото масло и бъркайте докато се разтопи.

Охладете и пригответе тестото. Разточете блат, намажете краищата му със зехтин и разпределете соса.

Поръсете обилно в настърганата моцарела и подредете печени картофи. Отгоре подправете с розмарин и още малко моцарела.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете пицата за 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.simplysogood.com





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Картофена пица с розмарин