Домашно тесто за пица, подходящо за замразяване
Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 32 грама суха мая
- щипка сол
- 50 милилитра зехтин
- 35 милилитра кленов сироп
- 500 милилитра топла вода
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, маята и солта в голяма купа.
- Добавете зехтина, кленовия сироп и 3/4 от водата.
- Разбъркайте и добавете още вода, ако е необходимо, като имате предвид, че тестото не трябва да е прекалено влажно.
- Извадете го върху набрашнена повърхност и омесете с длани, докато стане гладко и еластично.
- Почистете купата и я намажете със зехтин.
- Прехвърлете тестото в нея, покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса в продължение на 1-2 часа, докато удвои размера си.
- Отново извадете върху леко набрашнена повърхност и замесете за кратко.
- Разделете тестото на 6 равни части и оформете топки.
- Покрийте и ги оставете да си починат в продължение на 30 минути.
- Увийте всяка топка в найлоново фолио и съхранявайте във фризер.
- Размразете тестото в хладилник, разточете, гарнирайте и опечете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР АКСЕПТ ПОЧИСТВАЩ ТОНИК ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 250 мл.
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тънките пици са по-калорични
- Тутманик
- Как да използваме плоча за пица
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Домашно тесто за пица, подходящо за замразяване