Пица мъфини с пеперони

Необходими продукти:
- 400 грама тесто за пица (на стайна температура)
- 6 супени лъжици сос Маринара
- 24 резена пеперони
- 120 грама зряло сирене моцарела (разрязано на 12 парченца)
- 4 супени лъжици безсолно масло
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша пармезан
- 1 1/2 чаена лъжица микс от италиански подправки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за мъфини с 12 гнезда с мазнина по избор или напръскайте с готварски спрей.
Разделете тестото на 12 равни парчета. Всяко парченце тесто направете на топка и след това разстелете по ръцете си, за да стане плоско. Направете така с цялото тесто.
Сложете по 1/2 чаена лъжица сос в центъра на всяко кръгче тесто (няма нужда да разстилате соса), след това поставете парче сирене моцарела, 2 слайса пеперони. Сгънете ръбовете към центъра, така че да се получи малък сноп.
Разбъркайте маслото, чесъна на прах и солта в малка купичка. Потапяйте снопчетата в сместа и ги поставете с ръбовете надолу в чашките на формата за мъфини.
Поръсете всяка питка с пармезан и щипка италиански подправки.
Печете за 15-20 минути, извадете ги от формата, след като леко се охладят. Сервирайте със сос Маринара.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Перфектните бананови мъфини
- Как да използваме плоча за пица
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Джоб пица с кори за лазаня
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бърза пица на тиган
- Мъфини със заквасена сметана, ягоди и шоколад
- Мини кексчета с фурми
Коментари към Пица мъфини с пеперони