Сос Маринара с лук и риган
Необходими продукти:
- 3 чаени лъжици зехтин
- 900 грама домати (пресни или консервирани в собствен сок)
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици босилек
- 1 глава лук
- 1 малък морков
- 2 чаени лъжици сух риган
- сол по желание и на вкус
- бял пипер на вкус
- 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресни домати, първо ги попарете с вряща вода и обелете ципите им.
Нарежете на ситно чесъна, лука, босилека и доматите, моркова настържете.
Сгорещете зехтина в тенджера с дебело дъно и изпържете лука и чесъна на среден огън до омекване. След това прибавете босилека, ригана, белия пипер, доматите заедно със сока им, дафиновите листа. Подсолете, ако желаете. Оставете всичко да се задушава на слаб огън в продължение на 40 минути, като бъркате непрекъснато.
Готовия сос разпределете в буркани и приберете в хладилника. Може също да замразите.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Доматен дип със сирене
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Доматена салца с репички (Чимол)
- Горещ дип от моцарела в сос маринара
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
Коментари към Сос Маринара с лук и риган