Сос Маринара с лук и риган
Необходими продукти:
- 3 чаени лъжици зехтин
- 900 грама домати (пресни или консервирани в собствен сок)
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици босилек
- 1 глава лук
- 1 малък морков
- 2 чаени лъжици сух риган
- сол по желание и на вкус
- бял пипер на вкус
- 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресни домати, първо ги попарете с вряща вода и обелете ципите им.
Нарежете на ситно чесъна, лука, босилека и доматите, моркова настържете.
Сгорещете зехтина в тенджера с дебело дъно и изпържете лука и чесъна на среден огън до омекване. След това прибавете босилека, ригана, белия пипер, доматите заедно със сока им, дафиновите листа. Подсолете, ако желаете. Оставете всичко да се задушава на слаб огън в продължение на 40 минути, като бъркате непрекъснато.
Готовия сос разпределете в буркани и приберете в хладилника. Може също да замразите.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Риба в доматен сос
- Печен патладжан с доматен сос и сирена
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Доматен дип със сирене
- Доматен сос с ароматни билки
- Сос болонезе
- Доматен сос с риба Тон за спагети
- Доматен сос с топено сирене, чесън и подправки
Коментари към Сос Маринара с лук и риган