Пица Бианка с круши и четири сирена
Необходими продукти:
- готово тесто за пица
- 1 голяма добре узряла круша
- 125 грама моцарела бъфало
- 50 грама пармезан
- 50 грама сирене грюер
- 100 грама горгонзола долче
- сок от 1/2 лимон
- 1 чаена лъжица орехово масло
- зехтин
Начин на приготвяне:
Разстелете тестото в тава върху хартия за печене. Оформете малки бордове по периметъра и подредете тънко нарязаната моцарела по повърхността.
Обелете и нарежете на тънки парчета крушата, разпределете я върху моцарелата и напръскайте с лимонов сок.
Сирената пармезан и грюер настържете и с тях поръсете пицата, която изпечете в загрята до 250 градуса фурна за около 8-10 минути, докато покритието от сирена се разтопи.
Тогава извадете тавата, поръсете пицата с едро натрошената горгонзола и върнете във фурната за още 5 минути.
Щом бъде напълно готова, напръскайте с орехово масло и поднесете веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: svoy-po4erk.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да използваме плоча за пица
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Пица Бианка с круши и четири сирена