Пиле Лимончело

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 60 грама краве масло
- сол според вкуса
- 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжица горчица
- 5 грама синапено семе
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 ситно нарязана глава лук
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- 60 милилитра лимончело (ликьор)
- сок от половин лимон
- пресен риган или мащерка за украса
Начин на приготвяне:
В купа сложете киселото мляко, горчицата, синапеното семе, чесъна, лука, куркумата и лимончелото. Разбъркайте до еднородност и накиснете пилешките бутчета за два часа в получената смес.
След това отцедете, загрейте маслото и запържете месото от всички страни.
Подредете в чиния, подсолете и поднесете бутчетата топли, гарнирани със стръкчета свежи подправки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cookingandart-marion.blogspot.gr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Картофени хармоники
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Пилешки терин със зеленчуци
- Мариновани пилешки хапки
- Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
- Пилешко с боб и босилек
- Пикантни пилешки крилца Buffalo
Коментари към Пиле Лимончело