Лимончело - домашен ликьор от Италия
Необходими продукти:
- 10 лимона, добре измити и подсушени
- 1 бутилка водка /750 милилитра/
- 2 1/2 чаени чаши захар
- 1/2 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
- Обелете лимоните, като се стараете да отрязвате само жълтата част на кората, доколкото е възможно.
- Изцедете ги и прецедете сока, за да избегнете попадането на семки в него.
- Направете захарния сироп, като кипнете водата и добавите захарта и лимоновите кори. Варете в продължение на 10 минути и добавете прясно изцедения лимонов сок. Варете още 5 минути и изчакайте сиропът да се охлади.
- Разделете водката в два чисти стъклени буркана с херметическо затваряне.
- Разпределете лимоновия захарен сироп в двата буркана, разбъркайте добре и затворете плътно.
- Съхранявайте ликьора на тъмно и сухо място в продължение на седмица, като всеки ден го разклащате енергично.
- Прецедете напитката и я прехвърлете в бутилки.
- Преди да сервирате лимончелото, го охладете за кратко във фризера.
- Гарнирайте с резени лимон и поднесете.
Наздраве!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИУЗИД прахчета * 21
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ЛИМОН пастили * 12
СИЙСТАРС МАСАЖНО ОЛИО ЦИТРУСИ 200 мл
ЕКВИЛИБРА ДЕТОКСИКИРАЩ БАЛСАМ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН 200 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
АЕРИС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Как да си захванем лимон от семка
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Как да свалим високата температура с лимон
- За какво помага лимонът
- Ликьор от нар
Коментари към Лимончело - домашен ликьор от Италия