Конфитюр от пъпеши с лимонов ликьор
Необходими продукти:
600 грама пъпеш (меката част)
200 грама желираща захар
100 милилитра лимонов ликьор
Начин на приготвяне:
Изрежете само меката част на пъпеша, почистете от семената и кората, нарежете на произволни парчета (да не са много големи). Поръсете ги със захарта и варете на тих огън в продължение на 30 минути. Когато свалите от котлона, пюрирайте с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. След това налейте ликьора и варете още 10 - 15 минути. Можете да консумирате веднага. Ако решите да остане за зимата, използвайте около 100 грама повече захар и варете още час, преди да затворите в бурканчета.
Получава се ароматен конфитюр с вълшебен вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ОМЕКОТЯВАЩ ДУШ ГЕЛ С ПЪПЕШ И ЛИМОН 500 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ LEGEND BLACK 200 мл
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА PROTOCOL 100 мл
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПРОМОЦИМА ЗЕРО ПЛОДОВ ДЕЛИКАТЕС КАЙСИЯ 230 г
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ЯГОДА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Пъпеш - ползи и противопоказания
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Здравни ползи от семената на пъпеша
- Пъпешът – вкусен и полезен при запек
- Пречистете бъбреците и черния дроб с чай от семена на пъпеш
- Как да разберем дали пъпешът е узрял
- Отглеждане на лимон
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Конфитюр от пъпеши с лимонов ликьор