Конфитюр от пъпеши с лимонов ликьор
Необходими продукти:
600 грама пъпеш (меката част)
200 грама желираща захар
100 милилитра лимонов ликьор
Начин на приготвяне:
Изрежете само меката част на пъпеша, почистете от семената и кората, нарежете на произволни парчета (да не са много големи). Поръсете ги със захарта и варете на тих огън в продължение на 30 минути. Когато свалите от котлона, пюрирайте с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. След това налейте ликьора и варете още 10 - 15 минути. Можете да консумирате веднага. Ако решите да остане за зимата, използвайте около 100 грама повече захар и варете още час, преди да затворите в бурканчета.
Получава се ароматен конфитюр с вълшебен вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ОМЕКОТЯВАЩ ДУШ ГЕЛ С ПЪПЕШ И ЛИМОН 500 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ LEGEND BLACK 200 мл
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА PROTOCOL 100 мл
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Отглеждане на лимон
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как да си захванем лимон от семка
- Пилешко филе с мед и горчица
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Нахут с ориз и лук
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Конфитюр от пъпеши с лимонов ликьор