Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле в шоколадов сос със сусам

Пиле в шоколадов сос със сусам

Пиле в шоколадов сос със сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1/2 червена люта чушка, почистена от семената
  • 2 глави лук (сладък)
  • 4 скилидки чесън
  • 2 узрели домата
  • 2 супени лъжици сусамови семена
  • 1 малка пръчка канела
  • 2 зърна карамфил
  • по 1 чаена лъжица семена анасон и кориандър
  • 100 грама черен шоколад
  • 1 сочен портокал
  • 2 супени лъжици олио
  • сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете пилето на порции, сложете ги в тенджера с дебело дъно и изпържете в олио, докато се образува румена коричка по повърхността им.

Обелете и нарежете лука, чесъна и доматите (последните почистете от семената), накълцайте ситно лютата чушка.

Изсипете така подготвените продукти при месото, добавете всички подправки, затворете съда с капак и задушете пилешкото в продължение на около 45 минути. От време на време обръщайте парчетата от другата страна.

Начупете шоколада и го сложете в тенджерата заедно със сока, изцеден от портокала. Затворете съда и оставете на бавен огън до разтопяване на шоколада.

Налейте малко вода, сосът не трябва да бъде много гъст. Задушете за 20 минути.

Изпечете сусамовите семена и с тях поръсете пилешкото, което поднесете заедно с шоколадовия сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coolrechepty.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети