Пиле в бяло вино и зеленчуци
Необходими продукти:
1 пиле
1 глава лук
1 тиквичка
1 патладжан
1 голям морков
1 червена чушка
250 мл настъргани домати
150 мл бяло вино
50 г брашно
2 ч. л. захар
3 скилидки чесън
1/4 ч. л. чушка чили
1 ч. л. червен пипер
магданоз
черен пипер
дафинов лист
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичката и патладжана на малки кубчета, поръсете ги със захар и оставете да си пуснат водата. Лука, моркова, чесъна и чушката нарежете на ситно. Разрежете пилето на порции, посолете и оваляйте всяка в брашно. Изпържете до получаването на златиста коричка и подредете в чиния. Отцедете излишната течност от патладжана и тиквичката, изпържете ги за 3-4 минути и извадете в чиния. Запържете лука и чесъна до златисто, прибавете виното и оставете насилен огън, докато не се изпари 1/3 от течността. Прибавете настърганите домати, захарта, пикантния сос, сол, дафинов лист, чили чушката, червения пипер и месото. Затворете съда с капак и след като ястието заври, намалете котлона. Нека се задушава до полуготовност. Добавете зеленчуците, разбъркайте внимателно и затворете с капака. Оставете да се приготвя до пълната готовност на месото.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан магданоз, може да комбинирате с ориз или картофи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пиле с картофи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Печено пиле върху кенче бира
Коментари към Пиле в бяло вино и зеленчуци