Пиле Адобо
Ястие, пристигащо от Филипините, за чиято направа не се изискват някакви специални или редки продукти.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле или 3-4 пилешки бутчета
- 3 скилидки чесън
- 2-3 дафинови листа
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 1/2 чаша соев сос
- 1/3 чаша бял винен оцет
- 1 1/2 чаша вода
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера соевия сос, оцета, водата, нарязания на ситно чесън, дафиновия лист и пипера. Оставете сместа да заври и сложете бутчетата на един ред (ако използвате цяло пиле, ще трябва да го нарежете на части). Течността трябва да покрива почти изцяло месото. Затворете тенджерата с капак, намалете котлона и оставете да се задушава в продължение на 30 минути. Обръщайте периодично. След това извадете бутчетата с решетъчна лъжица, за де се отцеди излишната течност, а сосът оставете на котлона да ври известно време. Изпържете парчетата месо до златисто.
Ястието обикновено се поднася с ориз и полято със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Печено пиле върху кенче бира
Коментари към Пиле Адобо