Пилешко филе със сос от авокадо

Необходими продукти:
- 300 грама пилешки гърди, без кожа
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 2 супени лъжици брашно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
За гарниране:
- сос от авокадо
- салата по избор
Начин на приготвяне:
- Смесете подправките и брашното в голяма чиния и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Нарежете пилешките гърди надлъжно, за да получите 4-5 тънки пържоли.
- Оваляйте месото от двете страни в подправките.
- Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън.
- Изпържете пилешкото филе до тъмно кафяв цвят, прехвърлете го в чиния и покрийте с фолио.
- Оставете го да си почине 5 минути, преди да го поднесете, гарнирано със сос от авокадо и салата по избор.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
МУСТЕЛА ХИДРА БЕБЕ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 7 / 1 СРЕДНО ПЕПЕЛНО РУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Отглеждане на авокадо
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пилешко филе със сос от авокадо