Пилешко филе със сос от авокадо
Необходими продукти:
- 300 грама пилешки гърди, без кожа
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 2 супени лъжици брашно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
За гарниране:
- сос от авокадо
- салата по избор
Начин на приготвяне:

- Смесете подправките и брашното в голяма чиния и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Нарежете пилешките гърди надлъжно, за да получите 4-5 тънки пържоли.
- Оваляйте месото от двете страни в подправките.
- Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън.
- Изпържете пилешкото филе до тъмно кафяв цвят, прехвърлете го в чиния и покрийте с фолио.
- Оставете го да си почине 5 минути, преди да го поднесете, гарнирано със сос от авокадо и салата по избор.
Приятен апетит!

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Масло от авокадо
- Пилешки гърди с фурми
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Чеснова майонеза със зехтин
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Маринована свинска пържола
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
Коментари към Пилешко филе със сос от авокадо