Пилешко с млечен сос и червен боб
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица кориандър, нарязан на ситно
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 люти чушки, нарязани на ситно
- 1 чаена чаша пилешко месо, сготвено предварително
- 2/3 чаена чаша боб от консерва
- 1/2 чаена чаша настъргано сирене Монтерей Джак
- кориандър за сервиране
- сос чимичури за сервиране
Начин на приготвяне:
Разбъркайте яйцата с млякото, кориандъра и посолете.
В тиган с огнеупорна дръжка загрейте мазнината и запържете лютите чушки за около 3 минути. Добавете месото и боба в тигана.
Полейте с яйчната смес, покрийте с капак и гответе на котлона, докато яйцата стегнат, но все пак горната им част не трябва да е сготвена напълно, а да е леко течна. Минете с шпатула по ръба на яйцата, за да ги отлепите от стените на съда, поръсете с настърганото сирене и запечете на горен реотан за 1-2 минути, колкото да се разтопи сиренето.
Сложете няколко лъжици сос чимичури и поръсете с кориандър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко с млечен сос и червен боб