Червен боб с чесън, домати и орехи
![Червен боб с чесън, домати и орехи - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/bob-s-domati-i-orehi.jpg)
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши червен боб
- 1 голяма глава лук (червен)
- 2-4 скилидки чесън
- 1 чаена чаша орехови ядки
- връзка копър или магданоз
- 2 домата
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте бобените зърна със студена вода за 12 часа. Отцедете я след това и налейте чиста, която да покрива боба около сантиметър. Варете го на слаб огън около 50-60 минути.
През това време нарежете лука на полукръгчета.
Доматите - на малки кубчета.
Задушете лука за 5 минути в олио, добавете доматите и нека зеленчуците се пържат 10-15 минути на силен огън, без да затваряте с капак, като бъркате периодично.
Чесъна и зелените подправки накълцайте ситно, ореховите ядки нарежете или смелете едро с блендер.
Намалете температурата на котлона и в съда при лука и доматите добавете магданоза/копъра, чесъна, орехите и подправете.
Разбъркайте и оставете сместа на тих огън още 10 минути.
Щом бобът бъде готов, комбинирайте го със зеленчуците, разбъркайте и нека ястието престои 10 минути върху котлона. Ако се получи прекалено сухо, може да налеете малко от бульона, в който са се варили зърната.
Добър апетит!
Източник: trapeza.pravmir.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червен боб със свински ребра
- Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър
- Салата от червен фасул и грозде
- Пилешко с червен боб и зеленчуци
- Червен боб с мляно месо и зеленчуци
- Пилешко с млечен сос и червен боб
- Салата Тоскана с риба тон и червен боб
- Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб
- Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос
- Лобио - дип от червен боб и орехи
Коментари към Червен боб с чесън, домати и орехи