Червен боб с масло, сметана и чесън
Необходими продукти:
300 грама червен боб
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици лют кетчуп
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 морков
1 червена сладка чушка
3 супени лъжици заквасена сметана
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1-2 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте боба, залейте го със студена вода, нека престои в нея 2-3 часа, след което сварете до готовност.
Отцедете течността и към зърната прибавете маслото. Задушете на слаб огън в продължение на 5-10 минути. Ако бобът започне да се залепя за дъното на съда, налейте 2-3 лъжици вода.
Нарежете ситно чесъна и лука. Почистете чушката от семената и я нарежете на малки квадратчета.
В тенджерата с боба сложете кетчупа, чесъна, сол и разбъркайте. Щом сместа кипне, добавете лука, чушката, отново разбъркайте и оставете на котлона още 5 минути.
През това време настържете моркова, сложете го при останалите продукти, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Нека всичко се задушава около 10 минути (може да налеете 1-2 супени лъжици вода), след което добавете сметаната. Минута-две, след като сместа кипне, поръсете с нарязани магданоз, копър и изключете котлона.
Затворете с капак и 10 минути по-късно може да поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червен боб със свински ребра
- Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър
- Пилешко с червен боб и зеленчуци
- Салата Тоскана с риба тон и червен боб
- Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос
- Червен боб с мляно месо и зеленчуци
- Картофени кошнички с червен боб, царевица и сирена
- Салата от червен фасул и грозде
- Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб
- Лобио - дип от червен боб и орехи
Коментари към Червен боб с масло, сметана и чесън