Пилешко с медена глазура с горчица

Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди без месо (може да използвате крилца или бутчета)
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- по 1 чаена лъжица сух риган и магданоз
- 1 чаена лъжица горчица
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 супени лъжици сок от лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Мариновайте месото в лимоновия сок, горчицата, подправките, меда, солта и пипера за 10 минути.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Сложете маринованото месо в тава и го запечете за 15 минути. Обърнете го и го намажете с останалата в купата марината и печете още 20 минути.
Прехвърлете в плато за сервиране и поръсете с лютивите люспи пипер.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Картофени хармоники
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Пилешки терин със зеленчуци
- Мариновани пилешки хапки
- Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
- Пилешко с боб и босилек
- Пикантни пилешки крилца Buffalo
Коментари към Пилешко с медена глазура с горчица