Пилешко с медена глазура с горчица
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди без месо (може да използвате крилца или бутчета)
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- по 1 чаена лъжица сух риган и магданоз
- 1 чаена лъжица горчица
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 супени лъжици сок от лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Мариновайте месото в лимоновия сок, горчицата, подправките, меда, солта и пипера за 10 минути.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Сложете маринованото месо в тава и го запечете за 15 минути. Обърнете го и го намажете с останалата в купата марината и печете още 20 минути.
Прехвърлете в плато за сервиране и поръсете с лютивите люспи пипер.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Перфектната марината за пилешко месо
- Пиле с елда, лук и моркови
- Домати с ориз и пиле
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
Коментари към Пилешко с медена глазура с горчица