Пилешко с кайсии на скара
Необходими продукти:
- 13 кайсии, отрязани през средата и почистени от костилката
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици накълцан на ситно лук
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша вода
- 3 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 2 чаени лъжици свежа мащерка
- около 1-1,5 килограма пилешко месо (горни и долни бутчета, гърди)
- 3 глави лук, нарязани на едри парчета
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно 7 от кайсиите.
В касерола разтопете 1 супена лъжица масло и добавете нарязания на ситно лук. Изпържете го за 2 минути, прибавете накълцаните кайсии, половин чаша вода, меда и оцета. След като сместа заври, намалете и оставете да къкри 10 минути, докато плодовете омекнат. Разбърквайте периодично. Охладете и пасирайте соса, докато се получи гладко пюре. Добавете мащерката и посолете. Запазете 1 чаша от соса за сервиране.
Включете скарата.
Посолете пилешките парчета със сол и черен пипер. Сложете с кожата надолу върху скарата. Когато прецените, че печенето е достатъчно, обърнете месото и намажете с глазурата. Изпечете до желаната готовност, като от време на време намазвате с глазурата. По желание може да гриловате отново месото за 5 минути от страната на кожата.
Намажете с кайсиевия сос едро нарязания лук и половинките кайсии и ги изпечете на скарата за 5-6 минути.
Сервирайте.
bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Месо на токачка
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Перфектната марината за пилешко месо
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Печено пиле с кестени и лук
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле с елда, лук и моркови
Коментари към Пилешко с кайсии на скара