Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко месо с червени портокали, сладки картофи и нахут

Пилешко месо с червени портокали, сладки картофи и нахут

от 13 март 2018г.
Пилешко месо с червени портокали, сладки картофи и нахут - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 4 горни бутчета
  • 4 скилидки чесън (настъргани)
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 1 голям или 2 средни сладки картофа
  • 3 клонки розмарин
  • 1 червен портокал, нарязан на тънки кръгчета + още за сервиране
  • 1 консерва нахут (400 грама)
  • 1/2 чаена чаша зелени маслини, обезкостени
  • 1/2 чаена чаша сирене Фета
  • сол

Начин на приготвяне:

Сложете пилето в голяма чиния и го подправете със сол. Добавете чесъна, 2 супени лъжици лимонов сок, 2 лъжици зехтин и овкусете равномерно бутчетата.

Оставете ги да престоят на стайна температура за 30 минути, за да се мариноват, а най-добре да приберете покрити в хладилник за 12 часа.
След като месото се овкуси, излейте излишната течност и изхвърлете маринатата.

Измийте картофите и ги опечете на 220 градуса в тавичка застлана с алуминиево фолио за 1 час. Оставете ги да изстинат толкова, че да може да ги държите спокойно с ръка.

След като картофите са готови, започнете да готвите пилето.

Загрейте 1 лъжица зехтин в тиган, за предпочитане чугунен, на висока температура. Гответе пилето с кожата надолу (докато тя се препече, но не мирише на изгоряло), за 5 минути. Прехвърлете месото в топлата фурна, печете го още 20 минути. Минута преди да извадите месото от фурната, сложете клончетата розмарин при него.
Извадете бутчетата и ги прехвърлете в чиния (с кожата нагоре), заедно с клонките розмарин.

В същия тиган сложете портокаловите кръгчета и ги запечатайте от двете страни за 30 секунди – на висока температура. Прехвърлете ги при пилето.

В тигана сложете останалите 2 лъжици зехтин и последната лъжица лимонов сок. Прибавете прецедения нахут, маслините и сиренето фета, подправете със сол, гответе ги, докато продуктите се затоплят.

С ръце разчупете картофите и ги подредете в голяма чиния. Поставете пилето, заедно със соковете, отделили се в чинията, около картофите. Покрийте с портокаловите кръгчета, поръсете около пилето с нахутената смес и листата розмарин.

Изстискайте портокала на резени, който е свеж, върху цялото ястие.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Пържени пилешки трътки с подправки Пържени пилешки трътки с подправки
  • Перфектната марината за пилешко месо Перфектната марината за пилешко месо
  • Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв. / 1.18 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
88.02лв. / 45.00 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
26.20лв. / 13.40 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл

Коментари към Пилешко месо с червени портокали, сладки картофи и нахут

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешко месо с червени портокали, сладки картофи и нахут
    www.framar.bg 
    на 15 December 2025 в 00:53
    Коментирайте "Пилешко месо с червени портокали, сладки картофи и нахут"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Пържени пилешки трътки с подправки
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
  • Печено пиле с много чесън и бяло вино
  • Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
  • Печено пиле с червено вино, домати и чесън
  • Пиле с кока кола
  • Перфектната марината за пилешко месо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 11 часа и 54 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 13 часа и 50 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival