Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко в уок тиган с портокали и кейл

Пилешко в уок тиган с портокали и кейл

Пилешко в уок тиган с портокали и кейл - изображение

Необходими продукти:

  • 2-3 портокала
  • 1/4 чаена чаша соев сос или сос тамари
  • 1 1/2 супена лъжица царевично нишесте
  • 700 грама месо от горни бутчета без кожа, нарязано на кубчета
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • 1 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
  • 4 пресовани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици настърган корен джинджифил
  • 2 малки сушени червени люти чушки (натрошени)
  • 300 грама кейл, нарязан (може да замените със спанак)
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на тънки кръгчета
  • сварен бял или кафяв ориз за сервиране


Начин на приготвяне:

Настържете кората на 1 портокал и я сложете в купичка. Изстискайте сока му (ако е необходимо, изцедете сока от още един плод, за да напълните 1/2 от чаена чаша с течността).

Добавете към портокаловата кора сока, соевия сос и нишестето, разбъркайте и оставете настрана.

Почистете останалия портокал, като отстраните бялата ципа, с която е покрито всяко парченце.

Загрейте уок тиган за 3 минути на висока степен на котлона. Работете бързо: налейте олиото и завъртете тигана, за да се омазни максимално, добавете лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки. Запържете ги за 1-2 минути, докато леко започнат да покафеняват.

Добавете посоленото пилешко месо и бъркайте непрекъснато около 3-4 минути. Когато месото започне да става златисто, добавете листата кейл.

Разбъркайте отново сместа с портокаловия сок и я добавете в уок тигана. Гответе, докато сосът се сгъсти и свалете от котлона.

пиле с портокал

Сервирайте върху сварен ориз и гарнирайте с почистените парчета портокал.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛайфстайлДиетиНовиниАнкети