Пикантно свинско със соев сос, чесън и джинджифил

Необходими продукти:
500 грама свинско месо
1/2 лимон
100 милилитра соев сос
60 грама печени фъстъци
5 - 6 пера зелен лук
1/2 люта чушка
2 глави чесън
червен и черен пипер, къри - на вкус
магданоз
около 3 см корен джинджифил
3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парчета, чесъна намачкайте с преса, джинджифила настържете ситно, отцедете сока от лимона. Към месото добавете чесъна и джинджифила, залейте със соевия сос и лимоновия сок, оставете така за около час.
През това време натрошете фъстъците, нарежете на ситно лютата чушка, накъсайте зеления лук и магданоза.
Изпържете маринованото месо (без течността) в олио до образуването на коричка, добавете подправките. Следват фъстъците, чушката, магданоза и зеления лук, пържете още 2 минути. След това налейте останалата марината и задушете всичко при затворен капак в продължение на 5 минути. Махнете капака и оставете ястието на слаб огън до пълното изпаряване на течността. Не забравяйте да разбърквате.
Поднесете месото топло или горещо с гарнитура от сварен ориз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушени свински хапки с лимон и вино
Коментари към Пикантно свинско със соев сос, чесън и джинджифил