Пикантно пилешко с босилек
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша пилешки бульон
- 1 супена лъжица сос от стриди
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 чаени лъжици рибен сос
- по 1 чаена лъжица бяла и кафява захар
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 грама пилешки горни бутчета, обезкостени и без кожа
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 4 скилидки чесън, намачкани
- 2 супени лъжици накълцана на ситно лютива чушка
- 1 чаена чаша нарязани на тънко листенца пресен босилек
- 2 чаени чаши сварен ориз - топъл
Начин на приготвяне:
Пилешкия бульон, сосовете от стриди, соевия и рибния, заедно с двата вида захар, разбъркайте, докато се комбинират до еднородна смес.
Пилешкото месо нарежете много, много ситно - като кайма.
Сгорещете зехтина и добавете месото. Пържете го за 2-3 минути, докато промени цвета си. Прибавете лука, чесъна и лютата чушка. Пържете още 3-4 минути, след което прибавете 2 супени лъжици от соса и изчакайте да се сгъсти и карамелизира - около 1 минута.
След това изсипете в тигана останалия сос и пържете, докато се сгъсти и глазира - общо около 6-7 минути.
Свалете от котлона и прибавете нарязания на ситно босилек и разбъркайте. Изчакайте една минута, преди да сервирате месото гарнирано с бял ориз.
Да ви е вкусно!
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържено пиле в бирена панировка
Коментари към Пикантно пилешко с босилек