Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пикантна паеля със свинско и пилешко месо

Пикантна паеля със свинско и пилешко месо

от 02 авг 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Пикантна паеля със свинско и пилешко месо - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

за соса:

  • 6 сушени люти чушки (около 50 грама)
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 5 накълцани на ситно скилидки чесън
  • 4 глави лук, нарязани на ситно
  • по 1 голяма зелена и червена чушка, нарязани на ситно
  • 1 стрък праз, нарязани на ситно бялата и светлозелената част

за паелята:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • сол
  • 4 пилешки бутчета (разделени на горни и долни)
  • около 700 грама свинско месо, на парчета
  • 1 консерва от 400 грама доматено пюре
  • 1 чаена лъжица пушен червен пипер
  • щедра щипка шафран
  • 7 чаени чаши гореща вода или бульон
  • 2 1/2 чаени чаши ориз за паеля
  • лимон за сервиране

Начин на приготвяне:

Сушените чушки полейте с гореща вода и ги оставете да престоят най-малко 30 минути, максимум до 1 час. Ако чушките са много сухи и изплуват, може да ги продупчите с нож, за да може да влезе водата в тях.

Отцедете ги и ги изчистете от семената. Изстържете с нож месестата част от чушката и махнете обелката.

В тенджера сложете зехтина и добавете чесъна, лука, чушките, праза и сушената чушка. Подправете със сол и варете, докато течността от зеленчуците се изпари, и те леко покафенеят.

Намалете температурата и продължете да готвите, докато се получи гъста тъмнокафява паста - около 40 минути. Трябва да получите около 2 чаена чаши сос.

За паелята: в голям тиган сложете зехтина и разклатете тигана, за да се покрие дъното му с мазнина. Когато тя запуши, сложете пилешкото и свинското, посолете и изпържете за около 8-10 минути. Прехвърлете свинското в чиния, а пилешкото оставете в тигана, като го избутате в краищата.

Сложете в празната част доматеното пюре, сосът (около 1 чаена чаша), пушения пипер и шафрана. Разбъркайте и след около 2 минути прибавете водата (или бульона). Поръсете отгоре с ориза, за да сте сигурни, че е разпределен равномерно из целия тиган, но той не бива да попада върху месото. Леко разбъркайте и оставете да ври 8 минути. След това върнете свинското в тигана.

Намалете температурата на котлона и варете до готовност на ориза. Обърнете свинското веднъж по време на готвенето, за да се загрее от двете страни. Ако оризът не е сварен, когато течността се е изпарила, добавете още малко гореща вода.

Оставете ястието да почине за 10 минути, преди да го сервирате. Поднесете с резени лимон.

Източник:

seriouseats.com

Още по темата:
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
  • Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пикантна паеля със свинско и пилешко месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пикантна паеля със свинско и пилешко месо
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 23:30
    Коментирайте "Пикантна паеля със свинско и пилешко месо"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
  • Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • 4 основни правила за печене на пилешко на скара
  • Пилешко филе с мед и горчица
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
  • Свинско с домати и лук на фурна
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как се прави изследване за глисти?Как се прави изследване за глисти?

Как се прави изследване за глисти?

от 19 авг 2025г.Прочети повече
Пречиствателите за въздух могат да понижат високото кръвно наляганеПречиствателите за въздух могат да понижат високото кръвно налягане

Пречиствателите за въздух могат да понижат високото кръвно налягане

от 19 авг 2025г.Прочети повече
Андреа Джейвър: Приемах Ozempic, но не отслабнах и това ме накара да се срамувам от себе сиАндреа Джейвър: Приемах Ozempic, но не отслабнах и това ме накара да се срамувам от себе си

Андреа Джейвър: Приемах Ozempic, но не отслабнах и това ме накара да се срамувам от себе си

от 19 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 34 дни, 10 часа и 12 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 39 дни, 13 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече
Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

от 17 юни 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН Е капсули 100 мг * 60 АРО ЛАЙФ

СФД НУТРИШЪН БЕТАИН HCL + ПЕПСИН таблетки * 120

ДЕНС СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН КОНЦЕНТРАТ прах 500 г НЕOВКУСЕН

БИОТИН ХЕЪР КОМПЛЕКС капсули * 30 HOLLAND & BARRETT

ДИ ДЖИ ЕЛ ДИГЛИЦЕРИЗИРАН СЛАДНИК КОРЕН дъвчащи таблетки * 100 NATURE'S WAY

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛИМФОМИОЗОТ таблетки * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 17:28:06

НЕОЛЕКСАН таблетки 500 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 17:27:39

УРИМИЛ ФОРТЕ МАКС капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 17:25:08

ЛИМФОМИОЗОТ таблетки * 50

Коментар на: Симеонова от 19 авг 2025г. в 15:13:52

НЕОЛЕКСАН таблетки 500 мг * 30

Коментар на: Валя от 19 авг 2025г. в 14:04:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival