Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос
Необходими продукти:
- 300 грама сух червен боб
- 500 грама телешка кайма
- 400 милилитра гъст доматен сок с парченца домати
- 600 милилитра телешки бульон
- 1 голяма глава кромид лук
- 3 скилидки чесън
- 1 голяма сладка чушка
- 1 червена люта чушка
- смлян кайенски пипер на вкус
- 1 супена лъжица сладък червен пипер на прах
- 1 супена лъжица сладък червен пипер люспи
- 3 супени лъжици зехтин (2 от тях за изпържване на зеленчуците и 1 - за каймата)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете боба до готовност и отцедете течността (може да използвате консервиран продукт).
Изпържете каймата в 1 супена лъжица зехтин, като разбиете всички бучки в нея.
В отделен съд изпържете накълцаните лук и чесън в останалите 2 лъжици зехтин. Добавете нарязаните на тънки сламки чушки (и лютата, и сладката).
В зеленчуковата комбинация изсипете каймата, нека се задушава 5 минути и налейте бульона. Подсолете, изчакайте течността да кипне и намалете температурата на котлона до минимум.
Пет минути по-късно подсолете, сложете смлян кайенски пипер на вкус (внимавайте с количеството, тъй като пиперът е много лют) и залейте с доматения сок. Нека сместа се вари няколко минути, след което намалете температурата на котлона и оставете ястието да се задушава в продължение на 20 минути. В края на приготвянето добавете боба. Щом зърната се затоплят, изключете котлона.
Гъстотата може да регулирате с телешки бульон.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Червен боб със свински ребра
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
Коментари към Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос