Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос

Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос

Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама сух червен боб
  • 500 грама телешка кайма
  • 400 милилитра гъст доматен сок с парченца домати
  • 600 милилитра телешки бульон
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 голяма сладка чушка
  • 1 червена люта чушка
  • смлян кайенски пипер на вкус
  • 1 супена лъжица сладък червен пипер на прах
  • 1 супена лъжица сладък червен пипер люспи
  • 3 супени лъжици зехтин (2 от тях за изпържване на зеленчуците и 1 - за каймата)
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете боба до готовност и отцедете течността (може да използвате консервиран продукт).

Изпържете каймата в 1 супена лъжица зехтин, като разбиете всички бучки в нея.

В отделен съд изпържете накълцаните лук и чесън в останалите 2 лъжици зехтин. Добавете нарязаните на тънки сламки чушки (и лютата, и сладката).

В зеленчуковата комбинация изсипете каймата, нека се задушава 5 минути и налейте бульона. Подсолете, изчакайте течността да кипне и намалете температурата на котлона до минимум.

Пет минути по-късно подсолете, сложете смлян кайенски пипер на вкус (внимавайте с количеството, тъй като пиперът е много лют) и залейте с доматения сок. Нека сместа се вари няколко минути, след което намалете температурата на котлона и оставете ястието да се задушава в продължение на 20 минути. В края на приготвянето добавете боба. Щом зърната се затоплят, изключете котлона.

Гъстотата може да регулирате с телешки бульон.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл