Печен свински врат с лук, чесън и чушки
Необходими продукти:
2 килограма свински врат
4 - 5 чушки
2 глави лук
1 супена лъжица доматено пюре
1 - 2 чили чушки
2 супени лъжици винен оцет
чесън на вкус
подправки - майорана, червен пипер, кимион, чили, мащерка

Начин на приготвяне:
Овкусете месото със сол и черен пипер и го запържете от всички страни.

Сложете го в подходящ съд за печене.
Чушките нарежете на сламки, запържете и тях, прибавете сол, пипер, майорана, мащерка.

Три минути по-късно добавете нарязаните на ситно лук, чесън и чили чушки.

След 8 - 10 минути налейте 2 супени лъжици винен оцет, сложете доматеното пюре и пържете всичко до зачервяване.


Сложете месото в съда и го покрийте със зеленчуците.

Налейте вода, която да покрива свинското до средата. Във водата сложете чаена лъжица сол и щипка кимион. Затворете с капак и поставете ястието във фурната при температура от 170 градуса. Нека се приготвя около 2 - 2,5 часа или до готовност.
През това време може да си приготвите лек сос от кисело мляко или обезмаслена заквасена сметана със ситно нарязани магданоз и няколко листенца мента. Овкусете го с чаена лъжичка настъргана лимонова кора, няколко капки зехтин и щипка сол. Разбъркайте и ще получите страхотно допълнение към ароматното и сочно месо, което се пече във фурната.


Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Печен свински врат с лук, чесън и чушки