Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди

Необходими продукти:
- 2 консерви нахут по 400 грама, отцедени
- 6 филета риба треска или хек (всяко по около 150 грама)
- 100 грама ндуя
- 600 грама миди, почистени
- 150 милилитра бяло вино
- голяма връзка магданоз, листата нарязани
- фино настъргана кора на 1 лимон
- зехтин и лимонови резени за сервиране
Начин на приготвяне:
Разпръснете нахута в голяма тава. Отгоре поставете филетата риба с кожата надолу, върху тях сложете малки парченца ндуя. Подправете със сол и черен пипер. Разпръснете мидите и полейте с виното.
Печете на 180 градуса под фолио с вентилатор в предварително загрята фурна за 15-20 минути. Когато рибата се свари, а мидите се отворят, ястието е готово. Изхвърлете неотворените миди, те са негодни за употреба.
Сервирайте, като внимавате да не разкъсате рибните филета.
Поръсете с нарязания магданоз, сложете няколко резена лимон и полейте със зехтин.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ МАСЛО ОТ ТРЕСКА капсули * 90
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ЗДРАВНИЦА
НовРИБЕНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА С ОМЕГА 3 И ВИТАМИНИ A И D капсули 1000 мг * 120 HOLLAND & BARRETT
МАСЛО ОТ ТРЕСКА С ЕКСТРАКТ ОТ СМИНДУХ капсули * 60 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ
ГРИЙН ПАСЧЪР РИБЕНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА BLUE ICE ROYAL капсули * 120
Безплатна доставка за България!МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Риба треска - ползи за здравето
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Къри с нахут, грах и картофи
- Бобови култури
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
Коментари към Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди