Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди

Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди

Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди - изображение

Необходими продукти:

  • 2 консерви нахут по 400 грама, отцедени
  • 6 филета риба треска или хек (всяко по около 150 грама)
  • 100 грама ндуя
  • 600 грама миди, почистени
  • 150 милилитра бяло вино
  • голяма връзка магданоз, листата нарязани
  • фино настъргана кора на 1 лимон
  • зехтин и лимонови резени за сервиране

Начин на приготвяне:

Разпръснете нахута в голяма тава. Отгоре поставете филетата риба с кожата надолу, върху тях сложете малки парченца ндуя. Подправете със сол и черен пипер. Разпръснете мидите и полейте с виното.

Печете на 180 градуса под фолио с вентилатор в предварително загрята фурна за 15-20 минути. Когато рибата се свари, а мидите се отворят, ястието е готово. Изхвърлете неотворените миди, те са негодни за употреба.

Сервирайте, като внимавате да не разкъсате рибните филета.

Поръсете с нарязания магданоз, сложете няколко резена лимон и полейте със зехтин.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлФизиологияНовиниХранене при...ИсторияКлинични пътекиАлт. медицинаЛеченияБотаникаДиети