Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пикантен италиански колбас Ндуя

Пикантен италиански колбас Ндуя

от 28 фев 2019г.
Пикантен италиански колбас Ндуя - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 килограм мазно свинско месо (бекон, например)
  • 1 килограм свинска мас
  • 1 килограм микс от смлени люти чушки, подправени само със сол и оцет
  • 90 грама сол
  • 1/4 литра червено вино
  • 4 колагенови обвивки за колбас или добре почистени естествени черва (осолени)

Начин на приготвяне:

Накиснете обвивката за 5-10 минути във вода, ако използвате колагенова.

Ако имате естествени черва следвайте няколко стъпки:

  • измийте ги добре от солта;
  • накиснете ги за от 15 минути до 1 час в чиста вода;
  • напълнете няколко пъти червото с чиста вода, за да подпомогнете на еластичността му.

Нарежете месото на достатъчно малки парченца, за да могат да минат през уреда за мелене на месо. Смелете го два пъти, за да се получи възможно най-кремообразна текстура.

Комбинирайте месото, чушката и маста. Посолете и добавете виното и разбъркайте добре. Оставете сместа да си почине 30 минути.

Пригответе се да напълните колбаса. Преминете с влажна кърпа по дължина на обвивката и в единия край направете възел.

Напълнете наденицата и направете друг възел в края. Продължете по същия начин, докато направите всичкото количество месо. Ако някъде в месото се образуват въздушни балончета, може да ги спукате с игла.

Изсушете деликатеса на хладно в изба с добър въздушен поток на температура 10-15 градуса. Всяка сутрин отваряйте прозорец, а през нощта го затваряйте, правете това в продължение на 2 седмици (циркулацията на въздуха ще предотврати образуването на влага и "лош" мухъл".

Изсушаването на месото отнема много време, за всеки килограм са нужни 6 седмици сушене, т.е. за 3 килограма колкото е посочена в рецептата, за необходими 18 седмици за изсушаването. Ще разберете, че колбасът е готов, когато придобие бяла плесен отвън, а месото стане тъмно червено.

Може и да опушите месото на ниска температура, като го правите веднъж на две седмици през целия период на сушенето.

Колбасът е много лют и се използва традиционно за мазане или за топинг на пици и спагети.

ндуя

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: cucinato.ca
Снимки: bbcgoodfood.com; gustini.de

Още по темата:
  • Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
  • Пържен нахут с домати, лук и колбас Пържен нахут с домати, лук и колбас
  • Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
  • Палачинки с плънка от ориз, яйца и колбас Палачинки с плънка от ориз, яйца и колбас
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пикантен италиански колбас Ндуя

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пикантен италиански колбас Ндуя
    www.framar.bg 
    на 04 October 2025 в 15:11
    Коментирайте "Пикантен италиански колбас Ндуя"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Консумацията и на малки количества преработено месо повишава риска от болести
  • Соя
  • Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
  • Пържен нахут с домати, лук и колбас
  • Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
  • Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
  • Шунка
  • Картофен колбас с лук
  • Саламени фигури или колбасен креатив за скъпи гости
  • Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Новородено почина от морбили в канадската провинция АлбъртаНовородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

Новородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалитеЗащо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надеждаИзползването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

от 03 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 7 дни, 22 часа и 7 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 17 дни, 1 час и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПАРАЗИТОЛ-121 ТИНКТУРА 50 мл ЕЛИС ХЕРБС

ПАНИКСЕН дъвчащи таблетки * 30

ОРТОТЕХ ОРТЕЗА ЗА РЪКА СТАНДАРТ V ЛЪЧ M

ЛАБОФЛОРАЛ БАОБАБ капсули * 50 PHYTOMOINSCHER

L - КАРНИТИН капсули 500 мг * 60 ДАНСОН

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА + МАТОЧИНА таблетки * 60 АРО ЛАЙФ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 18:56:49

ФЛОТЕН капсули * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 18:56:37

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА + МАТОЧИНА таблетки * 60 АРО ЛАЙФ

Коментар на: Звездица от 03 окт 2025г. в 18:55:53

ФЛОТЕН капсули * 20

Коментар на: Б.С от 03 окт 2025г. в 18:23:28

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 16:20:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival