Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове

Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове

от 09 март 2019г.
Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Платата с деликатеси стават все по-популярни. В себе си събират много различни компоненти, които се допълват идеално и създават усещането, че се намираме в изискан ресторант. Хубавото е, че можем да направим перфектното плато с колбаси, сирена и плодове у дома, следвайки малко препоръки, които да ни насочат какво да присъства на масата.

Все пак няма точна рецепта, следвайте вашите вкусове.

През пролетта, например, сложете на масата зелени храни – зеленчуци, киви, грозде и розови компоненти като прошуто и репички.

Лятото е времето, когато има най-богато разнообразие от плодове и зеленчуци – изберете праскови, боровинки и ягоди.

През есента добавете тиква, ядки и ябълки, а зимата помислете за използването на сушени плодове, розмарин, райска ябълка и различни зелени и червени елементи.

Ето и кои са всички елементи, които е добре да присъстват на вашата дъска, за да имате перфектното плато.

Прибори

Прибори

Дъска или плато: Изберете голяма дъска или плато за сервиране – красиви и изчистени плата и дъски – мраморни, дървени и други. Нека подносът да не е шарен, защото това ще отвлече вниманието от храната.

Прибори: Инвестирайте в купуването на различни видове ножове за сирена и лъжички за сервиране и вилици. За меките сирена се използват различни ножове, отколкото тези за твърдите.

Вилиците могат да се използват за маслини, чушки, а лъжичките присъстват за конфитюр и мед.

Шишчета (клечки за зъби) може да използвате за набождане на по-големи парчета месо и комбиниране с маслини, например.

сервиз

Сервизи:

Разнообразието от различни по височина и размери купички също е от значение:

  • висока тънка чаша е идеална за солети;
  • малките ниски купички и чаши са подходящи за сладко и конфитюри;
  • средните чашки са чудесни за маслини, ядки, зеленчуци.

Избирайте различни чаши, които изглеждат добре заедно и избягвайте използването на цветни такива. Нека храната носи цвета на вашето плато, а сервизът бъде само допълнение.

Първо изберете мястото на чашките, а след това поставете различните продукти до тях, като се опитате да ги държите близо, но и в същото време да не са плътно една до друга.

сладка и добавки

Сладка и добавки:

Напълнете някоя чашка с маслини или сладко.

Сладката, маслините и подправките издигат дъската на следващото ниво. Маринованите зеленчуци, като туршии се комбинират идеално с месото и добавят допълнителен цвят на платото.

Кисели краставички и люти мариновани чушки са също добра идея. Може да откриете маслини и чушки, които са пълнени с различни сирена и меса. Опитайте се да изберете различни по цвят зеленчуци. Добре е маслините да са без костилка!

Сложете малка купичка с мед, сладко от смокини, рачел. Те си подхождат с овче сирене и шунка.

колбаси и сирена

Колбаси и сирена

Колбасите и сирената са основният компонент на платото, така че те трябва да бъдат центъра, около който надграждате ястието.

Добре е да имате поне два различни колбаса, а 3-4 вида е повече от идеално:

– Прошуто е винаги добър избор – вкусно е и е много красиво. Също така може да го увиете около солети или пъпеш.

– Шпекови салами, тънко нарязани.

– Нарязани пеперони – някои от тях нарежете на тънки филийки, а други на пръчици.

След като сложете чашките покрай тях разпръснете месото, като го оформите на различни купчинки.

След това добавете сирената:

– козе сирене;

– синьо сирене;

– чедър;

– манчего;

– бри.

Изберете онези, които обичате, но не забравяйте да поставите поне 2 опции.

крекери

Хляб и крекери

След като сложите месото и сирената, е време да добавите и различни крекери и брускети.

Изберете различни форми, текстури и аромати.

– Солетите осигуряват и височина на платото и са чудесни за сервиране с прошуто.

– Маслените крекери са добра добавка към сирене чедър.

– Багетите, нарязани на тънко и препечени са чудесни за основата на сандвич от сушени меса, меки масла и маслинова паста.

– Малките хрупкави крекери са идеални за различни дипове.

плодове и ядки

Плодове и ядки

Ядките и плодовете осигуряват свежест и хрупкавост на вашето плато.

Пробвайте да добавите различни сушени плодове – кайсиите са добър избор, комбинират се успешно с месо и сирена.

Използвайте и пресни сезонни плодове, които са ароматни и сочни, нарежете ги или ги оставете цели.

Бадемите са добър избор за ядки, често присъстват в комбинация с испански меса и сирена, но няма да сбъркате, ако сложите на платото кашу, макадамия или орехи.

Последни щрихи

Добавете няколко последни елемента, за да придадете завършен и изискан вид на платото – всичко, което смятате, че е подходящо. Не се притеснявайте и подредете платото по ваш вкус, като се придържате към основните елементи, които представихме по-горе.

 За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:
  • Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
  • Вегетариански колбас от нахут Вегетариански колбас от нахут
  • Пълнени лодки от тиквички Пълнени лодки от тиквички
  • Палачинки с плънка от ориз, яйца и колбас Палачинки с плънка от ориз, яйца и колбас
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

Коментари към Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 12:18
    Коментирайте "Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
  • Салата от маслини, сирене и чушки
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук
  • Италианско сирене Пекорино (видовe)
  • Панирани хапки от козе и крема сирене
  • Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
  • Мус от крема сирене с краставици и копър
  • Сирене в лозови листа на скара
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Натравяне с риба и сирене

преди 2261 дни, 14 часа и 6 мин.

Приготвяте ли хрупкаво панирано сирене?

преди 2907 дни, 2 часа и 56 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 20 часа и 28 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 13 часа и 10 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 20 часа и 1 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 3 часа и 2 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Соя Соя

Соя

от 02 апр 2024г. Прочети повече
Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има

Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има

от 23 фев 2024г. Прочети повече
Търкаляне на сирене от хълма Купър Търкаляне на сирене от хълма Купър

Търкаляне на сирене от хълма Купър

от 28 май 2015г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УРИНАЛ сироп 150 мл ВАЛМАРК

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ С pH 7.0 ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА И НЕТОЛЕРАНТНА КОЖА 500 мл

НУТРИКОМП Д НЕУТРАЛ ЕНТЕРАЛНА ХРАНА 500 мл

ШИПКА С КАРАМФИЛ 150 г БИОНИА

ДЕРМОКСЕН ХИДРА вагинални овули * 7

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФИБРОЗИМ стомашно - устойчиви капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 11:29:57

МАКМИРОР вагинални глобули * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 11:28:39

МАКМИРОР вагинални глобули * 12

Коментар на: Камелия от 03 юли 2025г. в 10:38:34

УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 10:32:41

УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: Дида от 03 юли 2025г. в 06:55:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival